Missä Haapaniemi?  Toiminta-alue Johtokunta Yhdistyksestä  |  Yhdistyksen säännöt
 
 
Tulevia tapahtumia
Liity jäseneksi
Ilmoita yhdistykselle
Urheilu
Lainaa kalustoa
HPY-toimintaa
Historiaa
Linkit
Etusivu

 

 

 

 

 

 

 

     
 

Haapaniemeläisten käytettävissä on kylätalkkari

 

Haapaniemellä aloitti kylätalkkari työt 15.5.2006. Kylätalkkari auttaa haapaniemeläisiä selviytymään omakotitalon huoltoon liittyvissä askareissa. Kylätalkkari toiminta on ensisijaisesti tarkoitettu eläkeläisille, mutta myös muilla kuin eläkeläisillä on oikeus käyttää kylätalkkarin palveluja, jos palveluaikoja on jäljellä. 

 

Mitä kylätalkkari tekee?

Kylätalkkari tarjoaa erilaisia kiinteistön- ja kodinhoitoon liittyviä palveluja vanheneville omakoti- tai rivitalo asukkaille, jotta he voisivat jatkaa asumistaan omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään.

Kylätalkkari käy asiakkaaksi ilmoittautuneiden luona etukäteen sovittuina aikoina tekemässä pihatöitä ja pienimuotoista kiinteistön kunnostusta. Keskittymällä fyysisiin työsuorituksiin tuodaan omakotiasukkaille niitä palveluja, jotka helpottavat kotona asumista. Kylätalkkaritoiminta tukee myös Vaasan kaupungin tavoitetta, jonka mukaan 90% yli 75-vuotiaista asuisi kotona. Tyypillisiä kylätalkkarin tehtäviä ovat esimerkiksi nurmikon ja pensasaidan leikkaus, lumityöt, hiekoitustyöt, lehtien haravointi, puiden kanto ja pienet kiinteistön korjaustyöt. Voipa kylätalkkarilta pyytää apua vaikka digiboxin asennukseen tai PC:n käyttöongelmien ratkaisemiseen. Ammattiosaamista vaativia töitä tai sellaisia töitä, joihin sisältyy turvallisuusriski (esim. sähkötyöt, kattotyöt, puiden kaato jne.) ei tehdä.

 

Kylätalkkarin työkalut

Kylätalkkarin tarvitsemat työkalut tulee löytyä palvelujen tarvitsijalta. Kylätalkkari saapuu paikalle periaatteessa vain kahta kättä heiluttaen. Haapanimen Pienkiinteistöyhdistyksen omistamia työkaluja kylätalkkari voi tarvittaessa käyttää silloin, kun työ soveltuu kylätalkkarin tehtäviin.

 

Kylätalkkaritoiminta Haapaniemellä.

Kylätalkkarimme tavoittaa arkisin puhelinnumerosta 050 4043786 klo 09-15 välisenä aikana.

 

Kylätalkkarin tilaus

Kylätalkkarin voi tilata yllä mainitusta puhelinnumerosta. Kylätalkkari toimii itsenäisesti yhdessä alueen asiakkaiden kanssa sopien yhdessä asiakkaan kanssa koska hän tulee suorittamaan pyydetyn työtehtävän.

Vaikka kylätalkkari toimii itsenäisesti alueella yhdessä alueen asiakkaiden kanssa, on hänellä työnjohtaja, joka tarvittaessa ratkaisee ongelmatilanteet. Ongelmatilanne voi olla vaikka sellainen, että voiko kylätalkkari tehdä jotain häneltä tilattua työtä vai ei.

 

Työnjohto

Kylätalkkarin esimiehenä toimii Haapanimen Pienkiinteistöyhdistyksen hallituksen antamilla valtuuksilla yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Rapo puh. 050 334 1944 ja hänen varahenkilönään Päivi Koskela puh. 050 334 2725.

 

Vakuutus

Kylätalkkari on vakuutettu lakisääteisillä henkilö vakuutuksilla. Kylätalkkarilla ei ole ns. vastuuvakuutusta ts. jos kylätalkkari aiheuttaa jonkun vahingon tilaajalle on vahinko tilaajan tai vahinko on korvattava kotivakuutuksesta tms. Yhdistys ei vastaa mahdollisista vahingoista.

 

Palveluissa etusija eläkeläisillä

Kylätalkkarin palvelujen saannissa ovat etusijalla eläkeläiset, mutta myös muilla ryhmillä on mahdollisuus tilata kylätalkkarin palveluja, jos palveluaikoja on jäljellä. 

Eläkeläiset voivat sopia kylätalkkarin kanssa toistuvista töistä (esim. jokaviikkoinen ruohonleikkaus).

 

Paljonko kylätalkkarin palvelut maksavat haapaniemeläisille?

Yhdistyksen jäsenet:

Eläkeläisille tai sairaslomalla oleville palvelu on maksuton (0 €/ h). Työelämässä mukana oleville maksu on 0 €/ h.

Ei jäsenet:

Myös Haapaniemellä asuvat yhdistykseemme kuulumattomat asukkaat voivat käyttää kylätalkkarin palveluja hyödyksi.  Palvelun maksu on aina kaikille ei jäsenille 8,50 €/ h.

 

Maksun suoritus

Kylätalkkarille ei makseta suoraan palvelusta, vaan maksu suoritetaan kylätalkkarin antaman pankkisiirtolomakkeen avulla silloin, kun palvelusta peritään maksu. 

 

Maksu ja kotitalousvähennys

Suoritettua kylätalkkarin maksu ei voi vähentää kotitalousvähennyksenä.

 

Kysy kylätalkkari toiminnasta

Mikäli sinulla on kysyttävää kylätalkkaritoiminnasta ota yhteyttä edellä mainittuihin työnjohtajiin tai muihin johtokunnan jäseniin.

 

Kylätalkkari toiminnan jatkuvuus

Nyt työnsä aloittaneella kylätalkkarilla on 6 kk:n pituinen työsopimus Haapanimen Pienkiinteistöyhdistyksen kanssa. Mikäli kylätalkkari toiminalle tänä aikana luodaan riittävä työpohja saa toiminta jatkoa. Mikäli kylätalkkaritoiminalle ei löydy alueelta kysyntää, ei toimintaa todennäköisesti jatketa kokeiluajan päätyttyä. Yhdistyksen johtokunta toivookin, että haapaniemeläiset ottavat palvelun omakseen niin, että toiminta saadaan pysyväluonteiseksi palveluksi kokeiluajan jälkeen Haapanimelle. 

 

Kylätalkkaritoiminnan järjestäjä

Haapaniemeläisille kylätalkkarin on järjestänyt Haapaniemen Pienkiinteistöyhdistys ry.

 

Päivitetty 14.5.2012

 

 

 

Copyright © 2003 Haapaniemi - Aspnäs